4 minuten lezen

Relevante loopbaanbegeleiding gaat over loopbaanidentiteit en aanpassingsvermogen

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Coachen op het ontwikkelen van identiteit en aanpassingsvermogen

Carrièrecoaching is al geruime tijd niet meer alleen bedoeld om iemand te helpen bij het maken van carrièrekeuzes. Loopbaancoaches die inspelen op de huidige inzetbaarheidsrealiteit waarin hun coachees zich bevinden, richten zich ook op de ontwikkeling van de identiteit en het aanpassingsvermogen.

Onderstaande blog is geïnspireerd op de keynote van Mark Savickas over de Larios Conference in 2013, die vandaag de dag nog net zo relevant is als toen.

Waarom coachees gebaat zijn bij de ontwikkeling van meta vaardigheden

Over het algemeen worden mensen zich steeds meer bewust dat de arbeidsmarkt complex is, vol kansen en risico’s. In dergelijke omstandigheden is een lange termijn carrièrevisie van groot belang, omdat een dergelijke visie kan dienen als een interne leidraad voor het sturen van jezelf in de carrière.

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het opbouwen van een persoonlijk loopbaanverhaal vergt reflectie, ervaring en vaak ook andere mensen die als klankbord voor dit verhaal dienen. Maar dat is nog niet alles. Wat waar is in carrières is ook waar in het leven zelf. Mensen moeten hun eigen verhalen construeren. Wat willen ze in het leven doen en hoe gaan ze werk, gezinsleven en vrienden organiseren? Er zijn geen duidelijke scripts meer. Vandaag de dag hebben we allerlei scenario’s die een paar decennia geleden ondenkbaar waren: gescheiden ouders die samen de kinderen opvoeden, alleenstaande ouders, samengestelde gezinnen en ga zo maar door. In termen van werk zijn de verhalen minstens zo divers: parttime werken, sabbaticals, zelfstandig ondernemen. Hoe kunnen we mensen in staat stellen om hun verhaal over leven en werken samen te brengen en voor hen te laten werken?

Loopbaanwaarden en loopbaanattitudes

Ik denk dat de succesvolste loopbaancoaches zullen werken aan de diepere lagen van loopbaancoaching: de loopbaanwaarden en loopbaanattitudes. Carrièrewaarden gaan over carrière-identiteit: wie ben jij in termen van je roeping? Ken je je verhaal en weet je wanneer je het moet veranderen? Loopbaanattitudes gaan over aanpassingsvermogen: weet je hoe je uit je carrière kunt halen wat je wilt? Weet je hoe je moet veranderen? Identiteit en aanpassingsvermogen zijn wat Mark Savickas meta-vaardigheden voor de carrière noemt.

Door op deze diepere niveaus te werken, hebben loopbaancoaches een reële impact op het gedrag van coachees en dit komt uiteindelijk ten goede van coachees, organisaties en de maatschappij als geheel.

Ik zie de volgende redenen voor het belang van carrièrecoaches om te werken aan deze meta loopbaanvaardigheden:

  1. Steeds meer mensen bevinden zich in een positie waarin ze goed moeten nadenken over hun carrière en leven: sommigen van hen zijn ontslagen nadat ze zich hebben ingezet voor een lange carrière binnen dezelfde organisatie, baan en industrie. Daarnaast worden goed opgeleide jongvolwassenen met hoge verwachtingen van het leven en werk geconfronteerd met ongekende keuzes. Het is niet verwonderlijk dat sommige van die mensen gewoon voelen dat de baan die ze op dit moment hebben niet bevredigend is. Omdat er geen duidelijke scripts meer zijn, hebben ze een professional nodig die hen kan helpen hun eigen verhalen luid en duidelijk te vertolken.
  2. Door hun link met intrinsiek gemotiveerd gedrag helpt deze meta-kennis ook organisaties zich aan te passen aan de diversiteit van verhalen. Hoe meer een organisatie erin slaagt om het verhaal van haar individuele medewerkers te laten samensmelten met het verhaal van de organisatie, hoe meer deze organisatie de ideale plek wordt om te werken. Carrièrecoaches kunnen hen daarbij helpen.
  3. Welke voorbeelden willen we geven voor toekomstige generaties? Hoe meer we ons collectief bewust zijn van het belang van ons persoonlijk verhaal, hoe beter onze voorbeelden door toekomstige generaties worden opgepikt. Carrièrecoaches zijn het klankbord voor deze verhalen.

Als je een carrièrecoach bent, kunnen sommige van deze tips voor jou interessant zijn:

  • Moedig mensen aan om naar de verhalen van anderen te luisteren, vooral naar de mensen in hun familie. Onderzoek toont aan dat hoe meer mensen zich bewust zijn van het grotere verhaal, van hun voorouders, hoe beter ze het in het leven doen.
  • Maak de begrippen identiteit en aanpassingsvermogen duidelijk aan uw coachees. Beide concepten zijn meetbaar en tastbaar te maken voor coachees.
  • Denk na over hoe life coaching technieken kunnen worden toegepast in loopbaancoaching. Werk en leven zijn niet gescheiden. Bij impactvolle loopbaancoaching gaat het minder om mensen te helpen duidelijke keuzes te maken (die of deze baan? Welke training moet ik volgen om mijn doelen te bereiken?) en meer over de diepere lagen van het leven die mensen raken op het niveau van hun identiteit.

Tot slot wil ik erop wijzen dat loopbaancoaches die erin slagen om met hun coachees op het niveau van identiteit en aanpassingsvermogen te werken, succesvoller zullen zijn in hun praktijk. Bovendien is dit belangrijk en zeer relevant werk, niet alleen voor het individu, maar ook voor de maatschappij als geheel.

Ben je een professionele loopbaancoach, bekijk dan de certificeringstraining.

Geschreven door onze partner: Lesley Vanleke van Careercoach Network.

Afbeelding via Pixabay.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin