3 minuten lezen

Je groeit! Wil je dat jouw medewerkers meegroeien?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Geschreven door onze partner Lesley Vanleke van Careercoach Network en door Ingrid De Backer van HR Wheelworks.

Snel groeiende bedrijven

Deze blog richt zich op de specifieke mensenkwesties waar snel groeiende bedrijven mee te maken hebben.

Groeiende bedrijven groeien niet alleen in termen van omzet, maar ook in termen van fte. Hierdoor gaat er veel energie naar externe inhuur. Samen met Doris Sims (2016) vragen we ons af of dit de best mogelijke lange termijn talentstrategie is.

Terwijl het bedrijf groeit in termen van fte’s, komen er na verloop van tijd een aantal zaken naar boven:

  • Er is geen tijd om een langetermijnstrategie voor talent te formuleren. Het risico hierbij is dat voor elke vacature een korte termijn oplossing wordt gezocht, in plaats van een aanpak waarbij rekening wordt gehouden met het bestaande potentieel van medewerkers die al voor de organisatie werken.
  • Managers moeten meestal grotere teams aansturen naarmate het bedrijf groeit. Hierdoor hebben ze geen duidelijk beeld meer van de loopbaanambities en ontwikkelingsbehoeften van hun teamleden, noch kennen ze talenten elders in het bedrijf die perfect zouden kunnen zijn voor hun team.
  • Medewerkers raken gefrustreerd omdat niemand echt hun ontwikkeling of carrière lijkt te faciliteren. Sommigen van hen vertrekken, anderen raken onthecht.

Dat is zonde. Om Doris Sims te citeren:

“Waarom zou je zoveel tijd en geld steken in het aantrekken en aanwerven van talent en vervolgens geen tijd en geld steken in het behouden en ontwikkelen van dat talent? Dit is als het meest verse product kopen op de markt van de boer en het vervolgens in de koelkast laten zitten tot het oneetbaar wordt en je het moet weggooien”.

Wij denken dat het nuttig zou zijn om kritisch te kijken naar jouw Talentstrategie. Is er een balans tussen de externe talentacquisitie en de interne focus op talentontwikkeling? Met andere woorden: Raak niet verslaafd aan uw externe talentacquisitie!

Focus op intern talent

Naarmate jouw bedrijf groeit, moet je je richten het werven van mensen, maar vergeet niet dat de focus op het interne talent even belangrijk, want:

  • Het helpt (top)talent te behouden en te ontwikkelen;
  • Het bouwt cultuur op;
  • Het behoudt kennis van de industrie;
  • Her verlaagt de kosten.

Hier zijn enkele tips:

  1. Definieer een talentstrategie met alle belanghebbenden. Zet een co-creatief proces op dat jouw bedrijf in staat stelt om de juiste keuzes te maken over hoe je jouw talenten in de organisatie kunt laten groeien.
  2. Organiseer talent review meetings, zodat leiders een overzicht krijgen van het talent dat aanwezig is in de organisatie en zodat zij beslissingen maken over hoe ze de carrière & ontwikkeling van deze talenten kunnen faciliteren.
  3. Uiteindelijk zijn individuen verantwoordelijk voor hun eigen loopbaan. Zij zullen de vaardigheden moeten ontwikkelen om hun eigen carrière te managen door middel van workshops of individuele coaching.

Je kunt rekenen op onze expertise als je ondersteuning nodig hebt om deze tips te realiseren.

Tot slot is een talentstrategie het uitgangspunt voor groeiende organisaties om ervoor te zorgen dat zij zich niet alleen richten op korte termijn oplossingen voor het invullen van vacatures, maar evenveel aandacht besteden aan de ontwikkeling en het behoud van bestaande talenten.

Afbeelding via Pixabay.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin