2 minuten lezen

Hoe bespaar je jezelf (of anderen) van een teleurstellende carrière?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Persoonlijk loopbaansucces versus Objectief loopbaansucces

In deze blog wil ik me richten op het concept van “persoonlijk loopbaansucces” en waarom dit beter is dan objectief loopbaansucces.

In mijn werk heb ik veel gesprekken met mensen over hun carrière. Ik heb gemerkt dat de zelfstandigen die ik ken meestal zelfstandig zijn geworden om op lange termijn te kunnen gaan voor wat ze echt willen. Vorige week nog werd ik geconfronteerd met hoe moeilijk dit lijkt te zijn, met name voor mensen die werkzaam zijn bij bedrijven met aanzien en een goede reputatie.

Met ons CareerCoach®-instrument heb ik een aantal HR medewerkers getest. Hier kwam uit dat ze het moeilijk hebben om hun eigen persoonlijke doelen te definiëren en dat ze een grote behoefte hebben aan erkenning (financieel of psychologisch). Bovendien lag hun focus vaak op onderdeel blijven van dat specifieke bedrijf vanwege de status en stabiliteit die het hen gaf.

Invloed op lange termijn

Bedenk wat dit perspectief doet voor een carrière op de lange termijn. Hoe kun je een bevredigende carrière opbouwen wanneer je:

  • Afhankelijk bent van externe factoren voor erkenning;
  • Geen idee hebt wat je persoonlijk wilt bereiken en dus alleen werkt aan KPI’s die door jouw werkgever zijn gegeven;
  • Je je meer zorgen maakt over hoe anderen je carrièresucces ervaren dan hoe jij je carrière zelf beleeft?

Ik denk dat Objectief Carrièresucces (= succes zoals het door anderen wordt ervaren, gebaseerd op functietitel, het aantal mensen waar je leiding aan geeft, de grootte van jouw bedrijfswagen of andere externe zichtbare tekenen van succes) lang genoeg ons denken over carrières heeft gedomineerd. We moeten allemaal lang werken, dus we kunnen net zo goed een echte connectie hebben met wat we doen voor ons levensonderhoud. Persoonlijk Loopbaansucces gaat over waarom je elke ochtend wilt opstaan om naar je werk te gaan en wat je echt motiveert. Het is aan te raden te zoeken naar jouw intrinsieke motivatie en op basis van deze fundamentele waarden jouw carrière op te bouwen.

Hier zijn enkele tips die ik met je wil delen over hoe je dat moet doen:

  • Zoek uit hoe persoonlijk loopbaansucces er voor jou uitziet. Als je hier moeite mee hebt, kunnen we je helpen. We hebben wetenschappelijk 12 factoren geïdentificeerd die bepalend zijn voor het succes van je persoonlijke carrière en je kunt jezelf testen aan de hand van deze factoren.
  • Ontdek in welke mate je persoonlijk loopbaansucces verwart met objectief loopbaansucces. Als je daar moeite mee hebt, kunnen wij je ook daarbij helpen.
  • Sta aan het stuur van je carrière. Weten wat je motiveert is een goede stap naar zelfmanagement in je carrière.

Het opbouwen van je carrière op basis van persoonlijk loopbaansucces is altijd meer bevredigend dan welke andere vorm van succes dan ook!

Geschreven door onze partner Lesley Vanleke van Careercoach Network.

Afbeelding via Pixabay.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin