Sustainable employability transparant

Duurzame
inzetbaarheid

De arbeidsmarkt verandert exponentieel. Dit heeft grote gevolgen voor werknemers en organisaties. Een duurzaam inzetbaarheidsbeleid vraagt om individuen die een stevige eigen koers varen en zelfsturend worden als het gaat om hun loopbaan en ontwikkeling.

Loopbanen zijn niet meer te managen

Om het juiste talent te behouden en mensen die niet meer aansluiten bij de organisatiebehoefte de mogelijkheid te geven om te bewegen, moeten organisaties investeren in zelfsturing. Bij Zest for Work begeleiden we organisaties en medewerkers naar duurzame inzetbaarheid, gericht op zelfsturing, mobiliteit, aanpassingsvermogen en groei. We beroepen ons hierbij op wetenschappelijke inzichten rond verandering in loopbanen en de innovatieve evidence-based analytics van TalentLogiQs, spin-off van de Universiteit Antwerpen. In een gezamelijk Acedemy Netwerk vertalen we de laatste wetenschappelijke inzichten rond duurzame loopbanen naar impactvolle oplossingen voor organisaties. 

Duurzame inzetbaarheid vandaag zet in op

Een win-win voor beide partijen
Een stevig individueel werkkompas
Zelfsturing & groei
Voldoende loopbaan energie

Training

Wij bieden trainingen en  workshops aan die medewerkers helpen zelfsturend te worden in hun carrière, zodat ze met energie inzetbaar blijven. Daarnaast hebben we certificeringstrajecten voor HR-professionals in onze methodieken. Deelnemers aan onze workshops geven 5-sterrenbeoordelingen op ons engagement en expertise.

Coaching

In deze coachingstrajecten werken we één-op-één aan werk- en loopbaan gerelateerde thema’s. Het doel: het individu beter tot zijn recht laten komen in zijn huidige baan, of laten bewegen naar elders. We brengen jouw werknemers waardevolle inzichten bij over zichzelf, hun aspiraties en helpen ze zelfsturend te worden.

HR Advies

We begeleiden organisaties bij het oplossen van HR-vraagstukken rondom duurzame inzetbaarheid, bijvoorbeeld op het vlak van zelfsturing, person-organizational fit, loopbaan-competenties en mobiliteit. Dankzij ons partnership met TalentlogiQs en de Universiteit Antwerpen hebben we de beschikking over gevalideerde tooling rond hedendaags loopbaan- en talentmanagement.

“Zest – De moed om vol enthousiasme, vreugde en pit te leven”