Aanbod > Career development > Training > Career Discovery

Career Discovery

Hoe kan ik in de 21e eeuw als werknemer het stuur van mijn loopbaan in eigen handen nemen? En hoe kan ik als leidinggevende mijn medewerkers praktisch ondersteunen met ontwikkelvraagstukken? 

In de 21e eeuw is een loopbaan dynamisch: loyaliteit en baanzekerheid zijn niet meer vanzelfsprekend. De loopbaandeal is veranderd en de spelregels zijn onduidelijk, niet alleen voor werknemers, maar ook voor HR en leidinggevenden. De vraag is hoe we functies en werkrelaties vandaag de dag dusdanig kunnen inrichten zodat mensen inzetbaar, betrokken en energiek aan het werk blijven. 

Tegelijkertijd zoeken we naar handvatten: hoe kunnen individuen hun loopbaan in eigen handen nemen? 

Dat is de centrale vraag in de zeer interactieve workshop Career Discovery, die zowel geschikt is voor leidinggevenden als werknemers.  

Na de workshop 

 • begrijpen de deelnemers hoe het speelveld, de loopbaandeal, is veranderd – en begrijpen ze hun eigen rol daarin
 • begrijpen ze waarom het belangrijk is om het roer van hun loopbaan in eigen hand te nemen en die loopbaan te sturen in de wereld van vandaag   
 • zijn ze begonnen met het ontdekken van wat subjectief loopbaansucces voor hen betekent
 • begrijpen ze wat zelfmanagement eigenlijk betekent en hoe ze dat kunnen vertalen in concreet gedrag
 • zijn ze zich bewust van hun eigen vaardigheden om hun loopbaan effectief te sturen, en weten hoe ze die vaardigheden kunnen ontwikkelen
 • hebben ze concrete actiepunten voor zichzelf en hun eigen loopbaan vastgesteld 
 • weten ze hoe hun organisatie ze ondersteunt

Meer informatie? Neem direct contact op: yvon@zestforwork.com

————————————————————————————–

Context

Medewerkers die begrijpen dat de loopbaandeal is veranderd, die snappen wat hun eigen rol daarin is en die weten welke vaardigheden ze nodig hebben om afgewogen loopbaanstappen te maken, zijn meer betrokken en beter uitgerust om met onzekere werkcontexten om te gaan (1). Zij beseffen dat ze, als het om hun loopbaan gaat, zélf hun verantwoordelijkheid moeten nemen.  Ze doen er alles aan om te presteren, inzetbaar te blijven en het beste uit zichzelf te halen, voor zichzelf en hun organisatie. Sterke loopbaanvaardigheden zijn de sleutel tot succes!

De rol van de leidinggevende verandert hierin ook. Om betrokkenheid te bevorderen en een gezonde arbeidsrelatie in stand te houden, is een gelijkwaardige dialoog tussen leidinggevende en werknemer hierin essentieel. Alleen als zij op regelmatige basis constructieve gesprekken hebben – over prestaties, motivatie en inzetbaarheid – kan er sprake zijn van een blijvende win-winsituatie voor beide partijen. 

Facts

 • oorspronkelijk ontwikkeld door TalentLogiQs, een spin-off van de Universiteit van Antwerpen
 • omvat het recentste onderzoek naar hedendaagse loopbanen – met de nadruk op motivatie, energie en zelfsturing (2, 3) 
 • maakt gebruik van de wetenschappelijk gevalideerde self-assessment tool Career Fitness Profiler® om te beoordelen in hoeverre de deelnemers de controle over hun eigen loopbaan nemen
 • reeds met succes uitgerold in meerdere grote organisaties in België (Janssen Pharmaceutica, BPost, Randstad), Nederland en Zwitserland (Johnson & Johnson)
 • Duur: 3,5 uur – 12 tot 20 deelnemers 
 • Prijs: €950 plus kosten voor het assessment

————————————————————————————–

1. Glubler, M., Arnold, J., Coombs, C. Reassessing the protean career concept: Empirical findings, conceptual components, and measurement. Journal of Organizational Behavior, J. Organiz. Behav. 35, S23–S40 (2014)

2. Briscoe, J. P., Hall, D. T., & Frautschy DeMuth, R. L. (2006). Protean and boundaryless careers: An empirical exploration. Journal of Vocational Behavior, 69(1), 30–47. 

3. Hall, D. T., Yip, J., & Doiron, K. (2018). Protean careers at work: Self-direction and values orientation in psychological success. Annual Review of Organizational Psychology and Organizational Behavior, 5, 129–156